...............

 

Side 1 Side 2 Side 3 Startside

Grækenland Rejseberetning 2007

Side 4

Den 27. april 2007 droppede vi Evvia og kørte i stedet tilbage til Thiva. Jesper manglede nemlig sin mobiltelefon. Vi var afhængige af vores mobiler for hele tiden at kunne holde styr på hinandens geografiske position, og aftale nye mødesteder, når vi var ude på egne boldgader. Iøvrigt er det slet ikke så dumt at have en mobil med, når man færdes på egen hånd i bjergene. Man kunne jo helt uopdaget falde og brække et ben.

Tilbage til markvejen ved Thiva, hvor han kunne huske, at han sidst havde haft den. -Og hvor han havde sat i ekstremt hurtigløb, da der på et tidspunkt kom et tog, medens han var lidt for langt væk fra sporene til at et foto ville få den rette vinkel. Her ringede jeg til den, for at prøve at lokalisere den.Vi kunne høre den ringe i græsset. Der lå den så. Man kunne se på den, at den havde været under hjulet på en traktor, men den fungerede. Vi kørte derpå videre mod nord.

Agia Paraskevi

Ved Agia Paraskevi holdt vi ind til siden for at kikke nærmere på en bjergside. Det kunne jo være, at man var heldig. Efter nogen søgen så jeg en flot græsk landskildpaddehun.

Flot græsk landskildpaddehun ved Agia Paraskevi.

 

Den græske landskildpaddebiotop ved Agia Paraskevi.

Bjerget her viste sig ved nærmere rundgang at være en fin biotop for græske landskildpadder. Landskabet foran var fladt dyrket landbrugsland ligesom området ved Thiva.

Den bredrandede landskildpaddebiotop ved Agia Paraskevei. For det var det altså også!

Men hvad var det?Ved fortsat rundgang på bjerget så jeg pludselig, at der også gik bredrandede landskildpadder her. Her er der altså tale om en biotop fælles for de to græske landskildpaddearter, som på dette bjerg lever side om side. De græske landskildpadder havde flotte skjolde uden skader. De bredrandede landskildpadder havde større og mindre skader. Nogle manglede pigment på dele af skjoldet.

Bredrandet landskildpaddehan Testudo marginata med skoldskader.

 

Bredrandet landskildpaddehan med pigmentfejl (brandskader?) i Agia Paraskevi.

Sikken en oplevelse at se græske landskildpadder og bredrandede landskildpadder side om side samme sted. Den slags giver et løft, der varer længe.

Vi så en slags møde mellem de to arter, formentlig fordi en vandrende græsk landskildpaddehun følte sig intimideret af de to uindbudte fotografer.

Vi tager det lige i 6 trin

1.Trin

Græsk landskildpaddehun på patrulje i Agia Paraskevi. Vi følger hende lidt.

2.Trin

Nu passerer hun en sovende bredrandet han, der ligger i den lille busk foroven.

3.Trin

Nu gik hun i stå og drejede hovedet mod den sovende han! Interesseret i ham?

4.Trin

Nu styrer hun direkte mod busken og sætter farten op!

5.Trin

Nu styrer hun direkte mod ham.

6.Trin

Sidste foto (Ikke mere plads på SD-kort.) Men hun lagde sig til ro tæt til højre for ham.

Efter dette højdepunkt var det ligesom, at vi kunne konkludere, at turen for mit vedkommende havde givet udbytte over al forventning. Desværre havde det jernbanemæssige udbytte for Jesper ikke været helt så godt. De store EU-tilskud til den græske infrastruktur tilgodeser også jernbanedriften, og det har medført, at der er skiftet ud og moderniseret voldsomt i det rullende materiel. Moderne ensartethed er optimalt for driften, men ikke så interessant for jernbanenørder.

Vi besluttede derfor nu at prøve at nå færgen i Igoumenitsa uden overnatning undervejs.Vi passerede de fantastiske klippeformationer i Meteora med klostre på klippetinderne. Næste gang måtte jeg altså bruge tid her!

Fundsteder 2005, 2006 og 2007.

Der er for EU-midler ved at blive bygget motorvej mellem Igoumenitsa og Thessaloniki (og Istanbul). Dele af den er allerede åbnet, så nu gik det stærkt. Lange strækninger, som tidligere skulle gennemkøres ad hårnålesvingene på "Dødens Landevej", kunne nu tilbagelægges i et helt andet tempo. Det er/bliver en af de flotteste motorvejstrækninger i Europa med broer over dale og slugter og tunneller gennem bjerge. -Og der er jo masser af natur og skildpaddebiotoper at tage af!

Vi nåede den store ANEK-færge kl. 23.30.

Gammel flot, mørk, græsk landskildpadde i Kalogria.

Den 28. april 2007 kørte vi i land i Ancona i Italien og begav os nordpå ad E45. Gennem Alperne over Brennerpasset med overnatning igen i motellet i Irschenberg hos de søde piger. Motellet her er som at komme hjem. -Har John og jeg altid sagt.-Også fordi her fra og videre nordpå fungerer tingene effektivt og alting er i orden. -I skarp modsætning til Balkan.

Den 29. april videre nordpå og med fotostop undervejs på tyske banegårde nåede vi Næstved ved midnatstid. For en gangs skyld skulle vi ikke skifte til langærmet T-shirt. Det var sommervarmt i Danmark.

Sikken en tur!

En voldsom stor tak til Jesper for hyggeligt, veloplagt og meget tålmodigt rejseselskab på en herlig tur!

Olympia.

 

Vores rute på forårsturen i Grækenland 2007.

Side 1 Side 2 Side 3 Startside