. ............

 

Startside Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5

Sardinien 2017

KUGs Rejsefortælling

Side 6

 

Dette skilt er jo meget forståeligt. Giv agt for julemanden, der stjæler sine gaver herinde på lageret til højre, fylder dem i gavesækken og løber væk tværs over vejen til den ventende kane!

Lige et foto fra den gamle tognørd. Hovedstrækningerne på Sardinien (normalsporede) er blevet voldsomt opgraderede. De nye togsæt på dette foto, som jeg tog ved Oristano, er bygget af CAF i Spanien. De kører 160 km/t. Jernbanestækningerne er ikke indhegnede som i Danmark. Jernbaneoverskæringerne er ikke bevogtede. Nervesystemet hernede er med andre ord mere robust end i Danmark.

En flok flamingoer ved en stor indsø ved Cabras

Så lettede flamingoflokken! En meget fascinerende fugleart!

En stylteløber Himantopus himantopus kom lige susende mellem flamingoerne.

Vi kørte -med indlagte fotopauser på udvalgte steder- ubesværet ned til Cagliari ad de fine, nye veje på sardinien. I den voldsomt komprimerede trafik i Cagliari besøgte vi 4 hoteller, der alle var optaget. Men i den lille turistby Capoterra lige syd for Sardiniens hovedstad fandt vi Hotel Santa Lucia. Smukt beliggende. Der var lige et værelse til os. Her kunne jeg så lige fjerne en stor rød sardinsk flåt med den medbragte flåttang, før vi forlod hotellet for at finde et sted til fortøjningsøllen og så et sted at spise. I den lille by var alene en pizzabager åben. Det var da helt OK. KUG spiser aldrig på hotellet, hvis det kan undgås.

Pizzamester viser stolt den brændefyrede stenovn frem, før han går igang med at lave vores pizzaer fra bunden. Igen en lukullisk sardinsk pizza til aften. Pizzaer på Sardinien er overalt på øen i særklasse. Pizza er ikke venstrehåndsmad her.

Onsdag den 11. maj 2017

 

Hotel Santa Lucia i den stille morgen.

I dag gik det til lufthavnen. Bilen blev afleveret. Til London med en af de sædvanlige Airbus A 320 (British Airways). Gatwick lufthavn er lige så stor og rædselsfuld som Heathrow. Til København med igen en af de evindelige Airbus 320 (Ryanair).

På kortet ovenover ses angivet de steder, hvor KUG i 2016 og 2017 fandt maurisk landskildpadde Testudo graeca nabeulensis. Hvert punkt kan dække en eller flere nærliggende biotoper.

På kortet ovenover ses angivet de steder, hvor KUG i 2016 og 2017 fandt græsk landskildpadde af vestarten (Testudo hermanni hermanni). Hvert punkt kan dække en eller flere nærliggende biotoper.

På kortet ovenover ses angivet de steder, hvor KUG i 2016 og 2017 fandt sardinsk bredrandet landskildpadde (Testudo marginata sarda). Hvert punkt kan dække en eller flere nærliggende biotoper.

Startside Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5